NAAR CORSICA VOOR DE MOOISTE STRANDEN

SNCM

 Marseille, 26 mei 2014. Veel mensen reizen naar de andere kant van de wereld voor een vakantie aan een paradijselijk strand. Super stranden met helblauw water en fijn parelwit zand vind je ook dichterbij huis, in Corsica bijvoorbeeld, niet eens zo ver van waar de ferry van SNCM voor anker gaat.

ponton - CorsicaFerrymaatschappij SNCM is de specialist voor reizen naar Corsica. Vanuit de Zuid-Franse havens Nice, Marseille en Toulon zijn er meerdere verbindingen naar diverse plaatsen op l’Ile de Beauté. De auto, volgestouwd met strandmateriaal, gaat mee in de buik van de boot en bij aankomst op Corsica ben je in een mum van tijd op je gedroomde vakantieplek aan de Méditerranée. Je zal er genieten van de zon en van watertemperaturen tot 25 graden. Aan stranden geen gebrek, van lange zandstranden waar de kinderen veilig kunnen spelen in het water tot romantische plekjes tussen de rotsen, in verdoken baaien, waar je kunt snorkelen en duiken. Reis mee langs de Côtes de Corse en maak kennis met de mooiste stranden. Die vind je ook in de buurt van de Corsicaanse havensteden waar de ferry van SNCM voor anker gaat, in Ajaccio, Calvi, Propriano, Ile Rousse, Bastia, Porto Vecchio.

Met SNCM naar Ajaccio. Het strand van Porticcio ligt in een van de mooiste baaien van de Middellandse Zee, op een steenworp van Ajaccio van de Sanguinaires eilanden. Op Plage de la Viva, Plage de la Stagnola en andere witte zandstranden beleef je een prachtvakantie. Voor kampeerders zijn er heel wat mogelijkheden in de buurt.

Met SNCM naar Ile Rousse  / Calvi. Op korte afstand van de haven van Ile Rousse ligt een strand dat omwille van zijn pracht en geïsoleerde ligging ook zeer geliefd is bij de Corsicanen. Het Ostriconi strand is een droomplek, een stille oase gevangen tussen de zee en de bergen.

De stranden rond Calvi zijn bekend om de vele watersportactiviteiten en de steengoede campings. Daarenboven kun je vanaf de kust het prachtige binnenland verkennen, de Balagne bijvoorbeeld met zijn formidabele natuurpracht.

Met SNCM naar Propriano. Een verblijf aan de Golf van Valinco, in het bijzonder aan het strand van Portigliolo kan wedijveren met een reis naar een tropische bestemming. Portigliolo heeft vier kilometer zandstrand en het is een droomplek, een oord vol magie. Je gaat er met de ganse familie naartoe want kinderen kunnen er veilig baden in de langzaam dieper wordende zee.

Met SNCM naar Bastia. De Italiaans aandoende en sfeervolle stad Bastia is de uitvalsbasis voor een onvergetelijke strandvakantie, in noordelijke richting naar de intieme baaien van Cap Corse, in zuidelijke richting naar de kilometerslange zandstranden in het beschermde natuurpark Biguglia.

Met SNCM naar Porto Vecchio. Bekijk de foto’s van het strand van Palombaggia en je hebt zin om meteen te vertrekken. Er is ook Santa Gulia, een strand dat aanzien wordt als een van de mooiste van Corsica, en voor wie houdt van ruimte is er Moriani, een vijftien kilometer lang zandstrand.

 

 

Over Corsica: www.visitcorsica.com

Laisser un commentaire